A Cadillacnél nem vált be az éjjellátó berendezés

2004.11.16. 16:41

A GM luxusmárkája megszüntette az autóba épített éjjellátó eszköz forgalmazását az alacsony kereslet és a rendszerrel kapcsolatos negatív kritikák miatt. A Cadillac 2000-ben tette elérhetővé a Raytheon passzív infravörös elven működő rendszerét a DeVille típushoz, és az első évben hatalmas volt a siker: a tervezett 2000 helyett 7000 éjjellátóval felszerelt autót rendeltek.

Hamarosan kiderült azonban, hogy a hőlátó eszköz a felhasznált elv miatt csak azokat a dolgokat észleli, amelyek melegebbek a környezetnél, míg élettelen, hideg akadályokat - szikladarabokat, az útra került faágakat - egyáltalán nem mutat meg, így a vásárlók egy jelentős része csalódott volt, ami nemigen tett jót a Cadillac imázsának. Ráadásul az eladások is visszaestek: az idén alig 600 éjjellátóval felszerelt DeVille fogyott, így viszont már nem éri meg tovább kínálni a rendszert.

A márka első embere, Jay Spenchian szerint egyelőre nem tervezik a Night Vision rendszer felváltását, de ha egyszer újra kínálnak valami hasonlót, az mindenképp aktív infravörös rendszer lesz, amely egy infravörös fényforrással meg is világítja a környezetet, így minden tárgyról jól látható képet közvetít annak hőmérsékletétől függetlenül.