Meguntad a karácsonyfát? Így szedd le a díszeket!

2016.01.01. 10:02

Elmúlt a karácsony, elfogytak a bejgli utolsó morzsái, de legalább egy hosszú hétvége áll rendelkezésre ahhoz, hogy kipihenjük a Szilvesztert. Bár vízkeresztig még van néhány nap, de van, aki már megunta és kidobta a díszeitől megfosztott fenyőt. Míg az öltöztetést jó esetben örömmel, ünnepi hangulatban végezzük el, addig a gömbök és égősorok leszedése már kevésbé kedvelt tevékenység. A Nissan ezért úgy döntött, segít.

Egy frappáns kis videót készítettek, amelyben megmutatják, hogyan lehet 2,7 másodperc alatt eltávolítani minden karácsonyi kelléket a fenyőfáról. Az észak-amerikai Nissan Technical Centerben egy GT-R-re kötötték az izzósor kábelét, majd gázt adtak. Ennek a műveletnek két sarkalatos pontja van, amire nagyon oda kell figyelni: egyrészt megfelelően kell rögzíteni a fát, hogy ne rántsuk el azonnal. Másrészt pedig véletlenül se próbáljuk ki otthon.

Egyébként is kevesek kiváltsága, hogy a mérnöki csodaként emlegetett sportautóval, egy 3,8-as ikerturbós V6-os által hajtva csupaszítsák le a karácsonyfát, de ha a díszekre még jövőre is szükségünk lesz, talán érdemesebb is a jól bevált kézi módszernél maradni.