Álca nélkül kapták le a Volvo V90-et!

2016.01.02. 17:23

Bár kicsempészett kínai maketteknek hála 1:43-as méretarányban az új S90-eshez hasonlóan a V90-est is idő előtt láthattuk, egy svéd magazin által megszerzett képeken most életnagyságban, álca nélkül látható az idénre várt új nagy kombi.

A V70-es utódaként várt V90-ről nem sokat árult még el a Volvo, de várhatóan nem sokban különbözik majd a decemberben bemutatott S90-től. Külsőleg is annak stílusát viszi tovább, pontosabban az XC90-nel megkezdett steril, kifinomult eleganciát, ami már csak szellemében kötődik a márka konzervativizmusához, de leginkább a kortárs prémiumok karakteréhez igazodik. Ha hihetünk a Teknikens Värld lap által közölt fotóknak, a V70-nel szembefordulás legerősebb eleme a lejtős csomagtérajtó lesz, de a karcsú lámpák és a krómozott végű nagy kipufogócsövek is messze viszik formailag az elődtől.

A svéd lap azt írja, a lejtős hátsó ellenére a csomagtér mérete a V70-nével közel azonos lesz, ami az öt centivel hosszabb tengelytáv érdeme. Akárcsak a kortárs nagy Volvók, ez is az SPA platformra készül majd. Ebből kifolyólag kezdetben a szabvány kétliteres, négyhengeres turbómotorokkal lehet majd csak kapni, de abból lesz négyféle változat is, később pedig jönnek a háromhengeresek.

Az S90 decemberi bemutatójából és a képen látott állapotokból arra következtethetünk, hogy a Volvo márciusban, Genfben megejti majd a kombi bemutatóját. Talán már ott kiderül az is, mi lesz, ha ebből is akarnak majd magasított változatot. A házi keresztelő hagyományok miatt (az előd magashasúja XC70 néven fut) XC90-nek kéne hívni, de az ugye már foglalt.