Ez lesz a VW következő dobása

2016.01.04. 17:08

A Volkswagen név a TDI botrány után nem cseng igazán jól Észak-Amerikában, de úgy néz ki, nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy ez minél hamarabb megváltozzon. Így a CES-re, a Las Vegasban tartott szórakoztatóipari kiállításra is egy új, null-emissziós tanulmányautóval készülnek.

Egyelőre két előzetes fotót mutattak, amelyeken csak a Budd.e néhány részlete látható, de ezek alapján úgy tűnik, egy újabb kisbuszról van szó. A VW nem először próbálja kihasználni a haszonjármű-család legendás státuszát: 2011-ben már mutattak egy efféle tanulmányt Bulli néven. Az első, T1-es Transporter német becenevét viselő jármű karakterében tényleg emlékeztetett az ősmodellre, ám a Budd.e a képek alapján egy-két számmal nagyobb autónak ígérkezik. Szintén lényeges eltérés lehet, hogy az eddig kiszivárgott információk szerint ez már majdnem azonos lesz a szériagyártmánnyal: ha igaz, a VW mexikói üzemében már jövőre beindulhat a gyártás, igaz, nem, vagy nem csak elektromos meghajtással.

Számíthatunk rá, hogy a Volkswagen a közeljövőben több elektromos prototípust és szériamodellt is bemutat Észak-Amerikában, hisz ez lehet a leghatékonyabb módja a TDI botrányban bekormozódott márkaarculat megtisztításának.