Borzasztó ízléstelenség borzasztó melóval

2016.01.07. 12:09

A japán tuningipar legdurvább alkotásait nem a nemzetközi Tokyo Motor Show-n lehet látni, hanem a belső piacnak szóló Tokyo Auto Salon nevű rendezvényen. Ott lehetett látni ezt a hajmeresztően dekorált Nissan GTR-t is, ami első látásra egy eozinmázas váza és egy túldíszített brokátfüggöny szerelemgyerekének látszik.

A Kuhl Racing és az Artisizawa Project közös munkájában az a legérdekesebb, hogy a minta kivételes szabályossága ellenére a gravírozás teljes egészében kézzel készült, ami elképesztő szakmai tudásról árulkodik – különösen ahhoz képest, hogy milyen a végeredmény. Igazán szigorú ítéletet persze nem mondanánk, hisz tudjuk, hogy az ízlés nagyon viszonylagos, és égtájanként is nagyon erősen eltérő, de az az érzésünk, ez azért Japánban is minimum a feltűnő kategória.

A túldíszített GT-R egyéb tekintetben sem hétköznapi, a Kuhl Racing ugyanis alapos tuninggal járult hozzá az alkotáshoz. Porig ültették az amúgy sem túl nagy hasmagasságú gépet, és lecserélték a turbófeltöltőket, illetve a kipufogórendszert, amivel sikerült a teljesítményt 820 lóerőre növelni.

Az persze nem valószínű, hogy hasonló autók kezdenék ellepni a tuning-piacot, hisz egy ilyen csoda előállítása túl drága és hosszadalmas folyamatnak tűnik, de talán jobb is mindenkinek.