Kiszivárgott képen a legnagyobb luxus-Ford

2016.01.08. 11:28

A Ford nem engedte el a Lincoln márkát, ahogy sokan számítottak rá, sőt, komoly összeget áldoz az elhanyagolt modellpaletta megújítására. Az egyik legfontosabb lépés talán az új csúcsmodell bemutatása, amelyről most kiszivárgott egy kép, igaz, elég vacak minőségben.

A lényeg viszont jól látható rajta: a Fordnál nem találtak ki az elmúlt évben semmi újat, csak a tavalyi Continental tanulmányt egyszerűsítették gyártható szintre. Kicserélték például a csupa LED fényszórókat valami köznapibb megoldásra, kisebbek lettek a kerekek, átszabták a lökhárító légbeömlőit, és a karosszéria telibe krómozott alsó pereme sem valósul meg. A karosszéria alapformája láthatóan változatlan, azaz maradtak a fura Audi-Bentley-utánzat fazonnál, de ez akár még működhet is, hisz a VW csoport luxusmodelljei is meglehetősen népszerűek.

A Continental persze a legnagyobb Ford személyautókból már ismert, keresztben álló motorhoz és első- illetve összkerék-hajtáshoz tervezett padlólemezt használja itt is, és várhatóan itt is az MKZ típusból már ismert 400 lóerős, háromliteres biturbó V6-os kerül majd a csúcskivitelbe. Azaz nyolchengeres változat aligha készül – a Fordnak nincs megfelelő motorja és váltója, amelyeket keresztben építhetnének be – és az autó felépítéséből adódóan hátsókerék-hajtású Continentalra is hiába vár a közönség.

A Lincoln csúcsmodelljével Európában aligha találkozhatunk majd, viszont Észak-Amerikán kívül várhatóan Kínában is forgalmazzák majd, azaz a világ két legnagyobb autópiacán jelen lesz vele a Ford.