Sokat vár a Nissan az új Micrától

2016.01.08. 15:42

Az aktuális Nissan Micra drasztikus váltást jelentett az elődeihez képest, de az igénytelenebb megközelítés nem igazán jött be, legalábbis Európában: az egyszerűbb anyagok és az indiai kivitelezési minőség az eladásokon is meglátszott.

Erre persze a Nissannál is rég rájöttek, és már évekkel ezelőtt beígérték, hogy a következő generációt megpróbálják vonzóbbá tenni. A típust először is nem Indiában gyártják majd, hanem a Renault egyik francia gyárában, Flinsben csinálnak helyet a számára. Ezen felül állítólag izgalmasabb formatervet kap, egyes pletykák szerint a tavaly tavasszal bemutatott Sway tanulmányra hasonlít majd. Valószínűleg a méretei is növekedhetnek, akár négy méter fölé is, így egyértelmű vetélytársa lesz Európa legnépszerűbb kisautóinak, míg az elődmodell valahol az A és a B szegmens közti senki földjén próbált boldogulni.

A Nissan európai igazgatója, Paul Wilcox optimista: azt mondja, ezúttal jól pozicionálták az autót, így sokkal jobban fogy majd, mint az elődje. Flins-ben évi 82 ezer autó előállítására alkalmas gyártósorokat állítottak fel, ami viszont azt jelzi, hogy a Micra várhatóan nem lesz igazán olcsó tömegmodell, inkább afféle fél-prémium modellnek szánják.