Telluride: a Kia luxusterepjárója

2016.01.09. 09:56

Bár a fejlesztés ideje alatt még KCD12-ként hivatkoztak rá, néhány nappal a bemutató előtt kiderült a Kia új tanulmányautójának neve. A nagy luxusterepjárót Telluride-nak keresztelték, és nemrég két hivatalos fotót is közzétettek róla.

A képeken egyelőre annyit látni, hogy nem kimondottan a gömbölyded formákra esküsznek. Hosszú motorháztető, emelt hasmagasság, méretes kerékjáratok jellemzik a Telluride-ot. A másik képen a belteret láthatjuk – a gyáriak azt mondják, itt 3D-nyomtatással készült alkatrészeket is felhasználtak, ezekkel is a prémiumságot igyekeztek erősíteni.

Arról egyelőre nincsenek pontos információk, hogy milyen műszaki tartalmat rejt majd a Telluride kasznija. Annyit viszont már lehet sejteni, hogy számos, a vezetést segítő extrával megpakolják a távol-keleti SUV-t. Így részben autonóm közlekedésre is alkalmas lesz a hobbiterepjáró, de a kormányt azért hosszabb időre még nem engedhetjük el.

A Telluride-ot a Mohave szabadidőautó utódjának szánják. Dél-Koreán kívül az Egyesült Államokban is nagyot gurítanának vele, ott egyébként gyártani is fogják a végleges változatot. Mi azonban itt, Európában vélhetően nem kaphatunk majd belőle. A bemutatót a hétfőn kezdődő Detroiti Autószalonon tartják.