Dízelbalhé a Renault-nál is?

2016.01.14. 17:49

Házkutatást tartottak a hatóságok a Renault több létesítményében. Elsősorban hivatali helyiségekről van szó. Az akció a francia gyártó motorjainak emissziós értékeivel hozható összefüggésbe. Mint arról korábban többször is beszámoltunk, a Volkswagen háza táján tavaly szeptemberben pattant ki a  TDI-gate-ként is elhíresült dízelbotrány , ennek kapcsán pedig azóta több autógyártónál is felbukkantak az illetékes hatóságok munkatársai.

 

Az egy héttel ezelőtti házkutatásokról részleteket nem hoztak nyilvánosságra, azonban az eddig megjelent információk szerint az átkutatott osztályokból arra lehet következtetni, hogy emissziós értékek után vizsgálódtak. Az akcióval kapcsolatos értesüléseket elsőként a francia AFP hírügynökség tette közzé, majd a CGT szakszervezet képviselője, Florent Grimaldi erősítette meg a Reutersnek.

A hír hatására egyébként a Renault részvényei húsz százalékkal gyengültek. Ezt követően pedig a PSA Peugeot-Citroen is hétszázalékos árfolyamvesztést könyvelhetett el. A történteket egyelőre sem a Renault, sem a francia gazdasági minisztérium nem kommentálta.

Forrás: hirado.hu

Frissítés: a Renault közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Kifejtették, hogy Franciaországban száz autót vizsgálnak a VW-botrány következtében, köztük 25 Renault-t is. Decemberben már négy modelljük átesett a teszteken. Ezeknél az autóknál pedig nem találtak semmi szabálytalant. A vállalat vezetői és dolgozói pedig természetesen együttműködnek a vizsgálatokat végző szakemberekkel.