Hóláncot a Forma-1-es versenygépre?

2016.01.15. 17:55

A Red Bulltól már megszokhattuk, hogy érdekes bemutatókkal próbálja felhívni a figyelmet magára, és a Forma-1-re is. A Toro Rossónál ráadásul éppen van is a kezük ügyében egy olyan pilóta, akiben van elég csibészség és vagányság ahhoz, hogy például DRS-zónák nélkül is belekezdjen egy előzésbe. Vagy éppen hóláncot szereltessen a versenyautó kerekeire.

Ezt most éppen egy Red Bull RB7-essel tette meg, amelyet az istálló számára hazai pályán, az ausztriai Kitzbühelben hajtott meg. Igen, a sípályán. Az odaszállításban helikopter segítségét kellett igénybe venni, de csapatás közben szemmel láthatóan nem zavarta a fiatal hollandot, hogy egy Forma-1-es pályán már a nedves füvön is könnyen megpördülnek a versenyautók.

A hólánc felszerelésén kívül természetesen a hasmagasságon is emeltek, továbbá egy téliesített matricázással is ellátták a Red Bullt. Verstappen fánkokat rajzolt a hóba, és gyorsítgatott is, a közönség örömére. Azt ugyanakkor a végén hozzátette: nagy kihívás, és egy kicsit ijesztő is volt a szokatlan bemutató.