Karnyújtásnyira az új Opel GT

2016.01.15. 11:30

A Ford a Detroiti Autószalonra elvitte az új GT-t, amely már majdnem teljesen kész is van, és hát valljuk be, elég jól néz ki. Ilyen típusjelzéssel azonban nemcsak ők dobnak piacra sportkocsit a közeljövőben, hanem az Opel is. Most ráadásul feldobták a netre az első kedvcsináló videót.

Még mielőtt túlzásba vinnénk a lelkesedést, fontos megemlíteni, hogy ezen az alig több mint húsz másodperces videón egy valamit egészen biztosan nem láthatunk: az autót. Van viszont egy szlogen: nézz új szemmel az Opelre. Ezt nem más kéri tőlünk, mint a vállalat vezérigazgatója, Karl-Thomas Neumann.

Bár mélyreható jóslatokba bocsátkozni egyelőre nem érdemes, egyes források azonban úgy vélik, az új GT bizonyos mértékben a Monza tanulmányra hasonlíthat majd. A sportos külső egy 2+2 üléses belteret takarhat. Műszaki oldalról egyetlen halvány sejtés tartja magát: eszerint négyhengeres motorokkal készülhet a sportos Opel.

A videóból az derül még ki, hogy január 21-én valami történni fog. Ez vélhetően egy újabb teaser-videó lesz, remélhetőleg egy-két hasznosabb információ társaságában. Akkor talán már a formából is megmutatnak valamit. A hivatalos bemutatóra sem kell egyébként sokat várni. Azt a márciusi Genfi Autószalonon tartják meg. Egyelőre természetesen koncepciót láthatunk majd, a sorozatgyártás a visszajelzéseken is múlik.