Nagy a hó? Csúszik az út? A lánctalp a megoldás!

2016.01.15. 16:35

Ahogy már megszokhattuk, idén januárban is a Detroiti Autószalonra figyel az autós világ. Közben azonban egy másik kiállítás is megnyitotta kapuit, ráadásul Montrealban sem elhanyagolható dolgok történnek. A Nissan például lánctalpassal érkezett Kanadába.

A Rogue Warriort az American Track Truck által gyártott Dominator lánctalppal szerelték fel, az építés a kanadai Québecben zajlott. Egészen pontosan a Motorsports in Action műhelyében született meg a brutális szörnyeteg. A lánctalpakhoz természetesen egyedi felfüggesztés is járt, így a hasmagasság 59 centis lett, és készítői szerint akár 45 fokos, havas emelkedőket is legyűr az átalakított Nissan.

Természetesen prototípusról van szó, de lánctalpakon a száz kilométeres óránkénti sebesség így is igen meggyőzően hangzik. Az autót a 2015-ös Micra Cup győztesének, Olivier Bérard-nak adták oda, aki igazán élvezte a havas csapatást. A hétvégére hazánkban is többfelé jósolnak havazást a meteorológusok, Borsodban például már több centiméteres a fehér takaró. Milyen jól is jönne most egy ilyen szerkezet.