Rekordévet produkált az Audi

2016.01.15. 07:34

Kicsivel több mint 1,8 millió autót értékesített világszerte az Audi 2015-ben. Ez azt jelenti, hogy a saját maguk által kitűzött célt is túlteljesítették a németek. Előzetesen ugyanis 1,5 millió darabra állították a lécet.

Az egészen pontosan 1 803 250 példányos eladás 3,6 százalékos növekedést jelent 2014-hez képest. Ez új rekord a márka életében, amit ráadásul úgy tudtak elérni, hogy sem az új A4-es, sem pedig a legfrissebb Q7 és R8 nem ért el minden piacra. Területekre lebontva azt lehet elmondani, hogy Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában is növekedést könyvelhettek el. Az Egyesült Államokban először lépték át a kétszázezret, de ott még mindig le vannak maradva a BMW és a Mercedes-Benz mögött.

Az összes eladott Audi jelentős része, közel 540 ezer autó a Q-szériás hobbiterepjárók közül került ki, ezek a modellek több fontos piacon is nagyon kedveltnek számítanak. Az új TT-ből közel harmincezer talált gazdára – 87 százalékkal több, mint az előző szériából, annak utolsó évében. Emellett az A3, A4 és A6, valamint a Q7 esetében is emelkedő számokat könyvelhettek el az ingolstadtiak.