Hiperaktív élményautó a legújabb Mini

2016.01.16. 06:36

A Mini John Cooper Works nem is olyan régen  járt nálunk , és néhány apróságtól, giccses részlettől eltekintve eléggé meg is kedveltük. Megvan benne a bugi, jól vezethető és meglepetéseket is képes okozni. A gyáriak most kicsit még tovább gondolták a dolgot, és megskalpolták a villámgyors kis hot hatchet.

 

A JCW Convertible az alap kabrióhoz képest új első lökhárítót és nagyobb légbeömlőt is kapott. Kívülről továbbá a ledes fényszórót, a külön ehhez a modellhez készített 17 colos felniket és sportkipufogót szúrhatjuk ki. A motorosan működtethető vászontető nyitása-zárása csupán 18 másodpercet vesz igénybe, és 30 km/h-s sebességig üzemeltethető. A beltérben sportülések, bőr sportkormány, és az alapkivitelhez képest átfaragott műszeregység fogadja.

A műszaki jellemzők a tetővel is rendelkező John Cooper Workshöz képest nem változott. A kétliteres, négyhengeres turbómotor 231 lovas. Csúcsnyomatéka 320 newtonméteres. Alapból hatgangos kézi váltó jár hozzá. Ezzel a konfigurációval 6,6 másodpercre van szükség a 0-100 km/h-s sprinthez, a végsebesség 242 km/h. Szintén hatsebességes Steptronic-kal a gyorsulás egy tizeddel jobb, cserébe 240 km/h-nál lesz a vége.

Az árat természetesen a Brembo fékrendszer és a sportfutómű sem lefelé nyomja. Várhatóan 35 ezer dollár, azaz tíz millió forint körül lehet. Ez persze országonként változhat.