Máris elfogyott a titokzatos Lamborghini

2016.01.16. 16:29

Centenario lesz a következő, igen limitált szériás Lamborghini neve. Ezt az információt már maga a gyártó is megerősítette a Leftlane News megkeresésére. A modellel az alapító, Ferruccio Lamborghini születésének századik évfordulóját ünneplik meg. A mára legendává vált névadó 1916. április 28-án született, és 1993 februárjában, 76 esztendős korában érte a halál.

Az olaszok egyelőre eléggé titkolóznak a különleges sportautóval kapcsolatban. Azt azonban már megígérték, hogy nem csupán egy picit átpofozgatott Aventador vagy Huracant neveznek el Centenariónak, hanem egy teljesen új modellt készítenek, a meglévőktől eltérő formavilággal. A hírek szerint a motor azért az Aventadorból származik majd: 6,5 literes V12-es lehet.

Mindössze negyven darabot gyártanak belőle: húsz kupét és húsz kabriót. Ezek ára nagyjából 2,2 millió euró, azaz közel 700 millió forint körül alakul. Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez az összeg elrettentő – oké, nekünk az, nem kicsit -, gyorsan hozzá is tehetjük, hogy minden egyes példánynak megvan mára gazdája.

Stephan Winkelmann Lamborghini-vezér azt mondja, technológiai erőfitogtatás és utcai gép keveréke lesz a Centenario. Igaz, jó eséllyel a negyvendarabos limitált széria nagy része féltve őrzött gyűjteménybe kerül majd. A hivatalos bemutatót a márciusi Genfi Autószalonra tervezik.