2016.01.17. 08:06

Arnold Schwarzeneggert senkinek nem kell bemutatni. Nemcsak testépítőként és számos akciófilm sztárjaként ismerik sokan, hanem például Kalifornia állam korábbi kormányzójaként is. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy az autókat is szereti.

Korábban megírtuk azt is, amikor eladta Hummerjét, ráadásul a legendárium szerint ő volt az első polgári Hummer-tulajdonos. Később, már kormányzóként hibrid szupersportkocsit is kipróbált, és bizony tankot is szerzett már magának. Egyik legérdekesebb járműve ugyancsak nem mondható kicsinek: 2012-ben Mercedes-Benz Unimogot vett.

Akkor mintegy 56 millió forintnyi dollárt ért az óriás, később aztán eladta. A következő tulajdonos most szintén megválna tőle, ráadásul az árát is jóval feljebb vitte. Bő százmillió jó magyar forintért kínálja az eBayen. Nem olcsó, az biztos.

Az autóhoz minden papír megvan, és számos fotóval dokumentálták azt is, amikor Schwarzenegger átvette a kereskedésben. Állapota kifogástalan, teljesen újszerű. Mindössze háromezer kilométert mutat az órája, így nem is csoda, ha nem különösebben látszódnak rajta a használat nyomai. Az aukció január 21-én jár le, kérdés, hogy addig kicsengeti-e valaki az igen borsos vételárat.

Végül pedig zúzzunk tankkal, Arnolddal: