A Priusból készül az egyik legdurvább Toyota

2016.01.18. 13:25

Az APR Racing nevű csapat az idén is a Toyota Priusszal indul a japán Super GT bajnokságban, de ezúttal a negyedik generációs modellre hasonlít a versenygép. Az utcai autó és a versenygép műszakilag persze egész más, de azért akadnak közös alkatrészek is.

A verseny-Prius építői nem tehették meg, hogy csak az autó burkolatát cserélik le, az új szabályzat szerint ugyanis ugyanoda kell beépíteni a motort, ahol az a szériamodellben található. Az előző Prius GT300 még középmotoros volt, ebbe az újba viszont előre kellett beépíteni a 3,5 literes V6-os szívómotort, ahol az utcai modell 1,8 literes négyhengerese is van. Állítólag a hibrid hajtásláncból a villanymotort is megtartották a versenygépben, ez az alkatrész megegyezik az utcai Priuséval. Az autó külsejét is igyekeztek a negyedik generációs Toyota hibridéhez hasonlóvá tenni, bár ahogy a képeken látszik is, az utcai Priushoz képest itt a tető és az ablakok vagy húsz centivel lejjebb helyezkednek el.

Érdekes lesz látni, hogy a Prius, amely az utcán a lehető legkevésbé sportos autók közé tartozik, olyan gépekkel versenyez majd, mint a Nissan GT-R vagy a BMW Z4-es.