Használhatóbb i3-ason dolgozik a BMW

2016.01.20. 13:26

A BMW marketing-igazgatója erősítette meg a korábbi pletykákat: már az idén bemutatkozhat az i3-as új, nagyobb hatótávolságú változata. Állítólag a másfélszeresére növekszik majd az egy töltéssel megtehető út.

Bár manapság egyre többen kínálnak elektromos személyautókat, egyelőre még probléma a kis hatótávolság. Talán azért is olyan népszerű a BMW i3-as, mert jelenleg ez az egyetlen olyan elektromos jármű, amely hatótáv-növelő benzinmotorral is kapható. Erre azonban szükség is van, hisz a 130 km-es hatótávolság még Európában is hamar kevésnek bizonyulhat. A legújabb hírek szerint azonban már az idén bemutathatják az új változatot, amellyel tisztán elektromos üzemben is megtehető lesz mintegy 195 kilométer egy feltöltéssel. Ezt állítólag a jelenlegivel azonos méretű, de nagyobb energiasűrűségű akkumulátorral, illetve az elektronika és a vezérlőprogramok továbbfejlesztésével érik el.

Az i3-asból viszonylag magas ára ellenére tavaly 24 ezer példány fogyott világszerte, és egy ilyen továbbfejlesztés – ha valóban sor kerül rá – magában hordozza a további gyors növekedés ígéretét.