Opel: újratervezés

2016.01.21. 17:45

Egy kicsit többet láthatunk a sportkocsi-tanulmányból, és még sokkal többet az Opel szívesen szereplő vezérigazgatójából. De ennél is fontosabb az ígéret, amit a 19 másodperces filmbe rejtettek.

Eddig elég öncélúnak tűnt Karl-Thomas Neumann szereplése a GT tanulmány előzetesében – legalábbis egy formás fotómodellt biztosan szívesebben nézett volna a közönség. Ám be kell látnunk, Herr Neumannál nincs alkalmasabb ember annak az egy mondatnak a kimondására, amely köré a klip épül. Opel reinvented itself – azaz az Opel újra feltalálta saját magát. Röviden: újratervezés. És amit az autóból megmutattak, az alapján nem csak üres figyelemfelkeltésről van szó: a GM európai részlegénél mintha tényleg új vonalakat próbáltak volna rajzolni.

Most persze csak az autó egy sarkát mutatták meg, azt is csak úgy mellékesen, de sikerült azt az érzést kelteniük – és nyilván épp ez volt a szándékuk – hogy új stílust találtak ki az Opel számára. Ez persze nem jelenti, hogy a majdani GT tanulmányból lesz is valami – a burkolt ígéret inkább úgy hangzik, hogy ezt az új stílust láthatjuk viszont a jövő Opeljein.

A GT tanulmány egyébként a Genfi Autószalonon lesz látható, március 3-án, azaz még vagy másfél hónap telik el, mire ennél többet is megmutatnak belőle.