Mi lesz a Mercedes pick-up neve?

2016.01.26. 17:05

Az régóta nem titok, hogy a Mercedes a Nissan Navara alapjaira is készít saját modellt. Az viszont még nem derült ki – egyesek szerint a gyáriak sem döntötték el – hogy mi lesz a neve.

Szerencsénkre a platós modell semminek nem rokona a kínálatban, így a logikusnak szánt, de inkább zavaros névrendszer, amelyből a hárombetűs rövidítések nehezen megjegyezhető halmaza keletkezett, kimarad. Egyetlen betű jelöli majd, mint régebben mindent. Úgy hallani, az X és a Z a két valószínű befutó, bár az előbbi az esélyesebb. X osztály – ízlelgessük. Nem is tűnik olyan rossznak, és mindenképp könnyebb dolgunk lenne, mintha mondjuk GXC-nek vagy GLT-nek neveznék el.

Bár a Mercedeshez jobban illene valami erőteljes, sokhengeres presztízs-pick-up, úgy tudjuk, a Navara műszaki tartalmába nemigen nyúlnak bele, így maradnak a négyhengeres, 2,3 literes dízelmotorok és a háromliteres V6-os. Ez utóbbival viszont nem feltétlen találkozhatunk Európában. Valószínűleg a műszaki tartalom többi részén sem változtatnak érdemben, az átdolgozás inkább az autó külsejét, belsejét és finomhangolását érinti. Nyilván lesz csillagos hűtőmaszk és jobb belső téri anyagok, bár arra nyilván vigyázniuk kell a tervezőknek, hogy a változtatások ellenére ugyanazokon a gépsorokon tudják majd gyártani a Nissan és a Mercedes platós modelljeit.

Arról még mindig nincs információnk, hogy mikor mutatják be a típust, de mivel durván egy éve kezdtek szivárogni a hírek a típusról, és már a prototípusokat mutogatják zárt körben – innen származik ugyanis az elnevezésre vonatkozó információ – arra tippelnénk, hogy valamikor 2016 és 2017 fordulóján következhet a nagy leleplezés.