Soha nem készült még ennyi Lamborghini

2016.01.27. 06:15

A Huracán kivételesen sikeresnek tűnik, legalábbis erre utal, hogy a 2015-ös évben a Lamborghini 3245 autót adott el, és a kisebb modell adja az eladások nagyobb részét. Ám a tervek szerint ez még csak a kezdet, hisz már építik az üzemrészt a harmadik modell gyártásához.

A növekedés meggyőző: 2014-ben még csak 2530 sportkocsi fogyott, ami 28% többletet jelent a tavalyi évben. Ez önmagában is nagyon nagy emelkedés, bár nyilván annak köszönhető, hogy a tavalyi volt a Huracán első teljes éve. Már az elődmodellel, a Gallardóval is rekordokat döntött a márka, de úgy tűnik, a Huracán iránt még nagyobb az érdeklődés, hisz már ez a modell adja az eladások bő két harmadát.

A Lamborghininél azonban rádobnak még egy lapáttal, hisz már küszöbön áll az Urus aszfalt-terepjáró bemutatása, amellyel az idei rekord megduplázására készülnek: a harmadik modellből évente úgy 2-3000 példányt szeretnének eladni, amivel a Lamborghini az eladásaiban is jóval közelebb kerülhetne a Ferrarihoz. Az Urusról egyelőre keveset tudni, bár több mint valószínű, hogy a szabvány VW terepjáró-alapokat hasznosítja majd, és Kína-kompatibilis nyolchengeres turbómotor hajtja majd.

Az Urus gyártásához a jelenlegi üzemet majdnem a kétszeresére – 80 ezerről 150 ezer négyzetméteresre – bővítik, és a jelenlegi 1300 munkahely mellett további 500-at létesítenek a Lamborghini gyártelepén.