Kémfotókon a következő 1-es BMW szedán

2016.01.29. 06:03

Tudtuk, hogy ennek is el kell érkeznie: hamarosan bemutatják az első BMW személyautót, már fronthajtással. A prototípust már meg is mutatták néhány hónapja Kínában, és a kémfotók alapján már a sorozatgyártás sem lehet nagyon messze.

Bár alaposan álcázták az autót, ezzel sem lehet leplezni a többi BMW személyautóhoz képest hátra került első tengelyt, bár így, kisebb felnikkel egy kicsit kevésbé feltűnő a jelenség, mint az óriás-kerekű tanulmánynál. Úgy néz ki, van más eltérés is: mintha a szériagyártmány övvonala feljebb került volna – egy kicsit közelebb áll arányaiban az aktuális BMW-k bunker-szerű arányaihoz. A részleteket egyelőre nem könnyű kivenni, de az az érzésünk, itt is az aktuális 5-ös sorozat vonásai köszönnek majd vissza.

Műszaki szempontból nem várhatók nagy meglepetések: a padlólemez és a motorválaszték valószínűleg egy az egyben jön az X1-es, 2-es Active Tourer és 2-es Grand Tourer modellekből, sőt, az sem lehetetlen, hogy itt is újrahasznosítják az eddigi összes fronthajtású BMW egyen-belsőterét. A motorválaszték nyilván a már ismert 1,5 literes háromhengeres és 2 literes négyhengeres turbós egyen-motorokból áll majd össze, amelyekhez hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automata váltó jár majd. Az erősebb kiviteleket várhatóan összkerék-hajtással készítik majd.

A premier időpontjáról egyelőre nincs biztos információnk, de a tény, hogy már nyilvánosan zajlanak a tesztek, arra enged következtetni, hogy az új 1-es szedán bemutatására legfeljebb egy-másfél évet kell várnunk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.