Négyszeres szorzót ért a pápai használat

2016.02.01. 07:46

A listaárnál négyszer magasabb áron, 82 ezer dollárért (23,5 millió forintért) árverezték el a hétvégén azt a Fiat 500L-t, amelyet Ferenc pápa tavalyi philadelphiai látogatása alkalmával használt

A jótékony célú aukciót a Philadelphia Auto Show nyitógáláján, péntek este tartották, a 19 licitáló közül a legjobb ajánlatot a városban és környékén hét autószalont működtető Chapman Auto Group tulajdonosai tették. Michael és Kate Chapman egyik autókereskedésében fogja kiállítani a katolikus egyházfő által használt autót.

Ferenc pápa valójában két ilyen autón közlekedett a keleti parti nagyvárosban, a másik Fiat 500L-t a szombaton nyílt egyhetes autószalonon mutatják be közönségcsalogató kiállítási tárgyként. Az árverésből származó bevétel teljes összegét a philadelphiai érsekség jótékonysági projektjeire fordítják - közölték az árverés szervezői.

Az 500 L-t, amelynek listaára az Egyesült Államokban 19 ezer dollárnál kezdődik, a katolikus egyházfő tudatosan választotta a környezetért érzett felelőssége és az egyházi fényűzéssel való szakítás szimbólumaként.