Tízmilliárd egy Ferrariért? Még csak nem is rekord!

2016.02.06. 13:23

Egy igazán különleges veterán Ferrari minden pénzt megér. Ezt bizonyítja az is, hogy egy párizsi aukción 34,9 millió dollárért, vagyis közel tízmilliárd forintért talált gazdára egy 1957-es évjáratú 335S. Amely ráadásul ezzel még csak rekordot sem döntött.

A 0674-es alvázszámot viselő 335S-t korábban olyan legendák hajtották, mint Mike Hawthorn vagy éppen Sir Stirling Moss. Első évében másodikként ért célba a Mille Miglián, ahol Wolfgang von Trips tekergette a kormányát. Ezt követően Peter Collins és Maurice Trintigant a sebringi tizenkét órás versenyen hozta be hatodiknak. Még Le Mans-ban is futott egy leggyorsabb kört, bár a futamot végül fel kellett adnia.

Nemcsak neves versenyzők kötődtek az autóhoz. Tulajdonosai között tarthatjuk számon a Ferrari első amerikai importőrének számító North American Racing Team alapítóját, Luigi Chinettit. 45 esztendeje viszont a számos különleges Ferrarit felvonultató Bardinon-gyűjtemény része.

És hogy miért nem ez lett a valaha volt legdrágább Ferrari? 2014-ben Pebble Beachen még ennél is drágábban, 38,1 millió dollárért vette meg valaki azt a 250 GTO-t, amely azóta töretlenül birtokolja ezt a címet.