A Ford kihagyja a Párizsi Autószalont

2016.02.07. 07:02

Nehéz döntést hozott meg a Ford vezetése: az amerikai márka idén kihagyja a Párizsi Autószalont. Nem mondhatjuk azt, hogy a világ egyik legnagyobb kiállítását eddig nem vették volna komolyan, hiszen 2014-ben éppen ott mutatták be a végleges Mondeót.

Idén azonban úgy érezték, az októberi dátumot nem tudják beilleszteni naptárukba. Előre beütemezték a fontosabb bemutatóikat, így komoly premiert nem tudnának Párizsban tartani. A vállalat európai részlegének igazgatója szerint az a legfontosabb, hogy a legjobb helyen és időpontban mutassák be újdonságaikat a nagyközönségnek. Ezt pedig nem tudták összeegyeztetni az október elsején megnyíló Párizsi Autószalonnal.

Érdekességként mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a franciaországi mulasztás ellenére a Ford igyekszik növelni a jelenlétét a különböző szalonokon. Januárban a Las Vegas-i CES elektronikai show-n is részt vettek, de ott lesznek Barcelonában egy február végi technológiai kiállításon is. Annak viszont nem látják értelmét, hogy jelentős összegeket öljenek egy párizsi megjelenésbe, igazi újdonság nélkül.

2014-ben egyébként az új Mondeo mellett az S-Max, a C-Max, a Grand C-Max, valamint a Mustang, a Focus ST és az Edge hobbiterepjáró is ott volt a Ford párizsi standján. Éppen ezért kicsit talán meglepő is a mostani húzásuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.