A Ladában van anyag? Aha, akkor ez a Rolls egy gránittömb

2016.02.07. 19:01

Ha eddig bármi kétsége lett volna, milyen eredménnyel jár egy Lada Samara-Rolls-Royce Phantom-találkozó, többé nem lesz. Cseljabinszkben rendezték meg az autóipar deathmatch-ét. Itt a videó (44 másodpercnél az ütközés), alább a helyszínelés képei. 

Ami az álló autót kikerüli nagy lendületben, egy ötajtós Samara. Pontosabban egy VAZ-2114, egy orosz és ukrán piacra 2001 és 2013 között gyártott koporsó. A Rolls-Royce Phantom kupé ellenben minden elemében hozza, amit a modern balesetbiztonság elvár, na meg bő két és fél tonna a tömege. Ennél a cseljabinszki esetnél tökéletes igazolás nyertek a fizika törvényei, de az eredmény még talán a vártnál is durvább.

A vétkes fél amúgy a ladás volt, neki volt piros a kereszteződésben. Minden értelemben ő húzta a rövidebbet. Azon túl, hogy lett egy totálkáros roncsa, csuklóját és bordáját törte, de még egy agyrázkódást is összeszedett. Jelentések szerint ittas volt, ami ésszerű magyarázat volna a logikátlan húzásra.

A Rolls-Royce utasa nem mellesleg Alexander Arisztov helyi üzletember volt. Sem ő, sem a sofőrje nem sérültek meg. A Phantomot sem hatotta meg különösebben a kaland, pedig kevés annál kevésbé merev pont van azon a monstrumon, mint az a becsapódás helye az A oszlop mögött.