Jön a negyedik Audi Q típus

2016.02.10. 17:21

Évek óta hallani, hogy az Audi elkészíti a negyedik Q modelljét, de a gyár részéről eddig legfeljebb halvány utalások hangzottak el ezzel kapcsolatban. Most azonban azt jelzik, hogy készen van valami, már csak a bemutató van hátra.

A trükk ügyes: csak annyit tettek, hogy egy Q7-es, egy Q5-ös és egy Q3-as mellett kihagytak egy helyet a parkolóházban, a foglalt felirattal. Így még az újdonság nevét sem kellett elárulniuk, és mégsem kérdés, hogy mire próbálnak utalni. Ami a nevet illeti, a számtani sorozatot követve a Q1-eshez jutnánk, de nemrégiben az Audi megvásárolta a Q2 nevet a Fiattól, ami utalhat arra is, hogy itt azt tervezik felhasználni. A bizonyosságra azonban nem kell sokat várnunk, a Genfi Autószalonon, március 1-én leleplezik az újdonságot.

Ez egyébként a VW csoporton belül nem csupán egyetlen modell bemutatását jelenti. Valószínű, hogy ha elkészülnek a Q3-asnál egy számmal kisebb szabadidő-Audival, akkor annak az alapjaira a többi márka is épít majd valamit. Így a VW, a Škoda és a Seat kínálatában is felbukkanhat egy-egy hasonló, Polo méretű, magas építésű autó.