Ekkora ugrást még nem látott a svéd rali

2016.02.15. 08:05

Minden idők egyik legkurtább rali-világbajnoki versenyét hozta az idei svéd rali. A meleg időjárás miatt a szervezőknek keresnie kellett a megmaradt hófoltokat a szöges gumik alá. A szakaszok felét törölték, de még így is belefért egy brutális új rekord.

A Colin's Crest egy 2008-ban alapított díj, amit 1995 rali-világbajnoka, Colin McRae után neveztek el. A díj a svéd rali Vargasen szakaszánának egyetlen ugratójához kötődik. 2008 óta osztják itt a leghosszabb ugratást produkáló versenyzőpárosnak; a korábbi rekordot Thierry Neuville állította fel egy Hyundai i20 WRC-vel, 44 méterrel épp a tavalyi versenyen. Ezt szárnyalta túl most a norvég Eyvind Brynildsen egyetlen méterrel.

Brynildsen 165 km/h körüli tempóval érkezett az ugratóhoz. Azt mondja, amennyire lehet, rákészült. Már a szakasz előtt eldöntöttem, ha minden a terv szerint megy, megpróbálom megdönteni a rekordot. Szerencsésen jöttek ki az ugrató előtti kanyarok, megvolt a tempónk. Ráléptem a pedálra, és úgy hagytam a lábam. Nem dráma.