2016.02.17. 17:57

Gyerekeknek készített replikát a Tesla Model S-ből a chicagói központú Radio Flyer. A kisautó főbb vonásaiban a megszólalásig hasonlít az eredetire, csak éppen méretben és árban is annak a töredéke.

A gyerek-Tesla az igazi Model S-hez hasonlóan természetesen villanyhajtású: 140 wattórás lítium-ionos akkumulátor került bele. Igaz, mindössze ötvendolláros felárért már a nagyobb, 190 wattórásat is megrendelhetjük, amellyel egyértelműen megnövekszik a hatótáv is, így a kicsik csak később kezdik a töltés miatt nyomasztani szüleiket.

Ahhoz, hogy szinte teljes értékű autóval közlekedhessenek gyermekeink, hozzájárulnak a működő fényszórók, a zenelejátszó, valamint a csomagtartó is. Előre- és hátrameneti fokozattal is felszerelték a törpe-Teslát, amelynek végsebességét apuka vagy anyuka állíthatja be: öt vagy tíz kilométer per órát engedélyezhetünk. A színválasztékot a piros, a kék és az ezüst alkotja.

A kisautó ugyan egyáltalán nem olcsó, de nemcsak azok engedhetik meg maguknak, akik egy igazi Teslát is meg tudnak fizetni. Az alapkivitelt 500 dollár, azaz 140 ezer forint körül kaphatjuk meg, míg a magasabb felszereltségű verzióért 225 ezer forintot kell fizetni. Az autót 3-8 éves kor között, 37 kilogrammos testsúlyig ajánlja a gyártó.