Árnyékból les a Porsche Cayenne olasz gyilkosa

2016.02.19. 17:42

A Genfi Autószalonra új meglepetést tartogat a Fiat-Chrysler: a hobbiterepjárót, amit a Ferrari soha nem készít el, Maserati jelvénnyel.

A korábbi védjegyhivatali rajzok miatt persze egész világos elképzelésünk lehet róla, hogy mire is számítsunk – inkább az volt a kérdés, hogy mikor látják elérkezettnek az időt a bemutatásra. Az időpont március első napja, a helyszín pedig a Genfi Autószalon, ahol a Maserati olyan szériamodellt mutat, amilyet korábban legfeljebb tanulmányként láthattunk. Ez nem az a Jeep alapú rémség, amit öt éve mutattak Kubang néven, ez egy teljesen új, önálló fejlesztés. A padlólemez és a motorválaszték is a Quattroportéből jön, így az autó nehezen meghatározható átmeneti jármű – afféle crossover – félúton az emelt luxuskombik és az aszfalt-terepjárók között.

Sokkal többet egyelőre nem tudni, de már csak néhány hét van a hivatalos leleplezésig, vagy annyi sem – nem kizárt, hogy a Maserati is lelövi a poént még a Genfi Autószalon előtt, ahogy ez manapság egyre inkább szokás a gyártók között.