Eladó Ken Block Fiestája!

2016.02.20. 13:15

Ken Blockot leginkább a gymkhana egyik királyaként szokás emlegetni. Az sem kétséges, hogy vérbeli autóbolond, ráadásul egyik-másik gépéhez ragaszkodni is tud. Így volt ez azzal a Mustanggal is, amelyet a Forma-1 háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton is szeretett volna megvenni tőle.

Most azonban egy másik, nem kevésbé híres autóját eladásra kínálja. Ezt a Fiestát használta több gymkhana-videó forgatásakor, valamint ralikrossz- és raliversenyeken is. Tavaly például meg is nyerte vele a Wangarei-ralit. Ennek megfelelően jelen pillanatban erre a célra van felkészítve, kétliteres turbómotorja 350 lóerőt képes leadni. Kisebb módosításokkal azonban 600 lóerőt és 900 newtonméteres nyomatékot is ki lehet belőle csalogatni.

A teljesítményt szekvenciális váltó továbbítja a Sadev összkerékhajtáshoz. A motorvezérlést a Cosworth hangolta, a fékek a Brembótól jönnek, a futómű az M-Sport műhelyének terméke. A hirdetés szerint az autó készen áll a következő versenyére, így ideális lehet egy privát csapat számára.

Olcsónak persze legkevésbé sem lehetne nevezni Block eladósorba került Fiestáját. 250 ezer fontot, azaz mintegy százmillió forintot várnak érte.