Eladó Ken Block Fiestája!

2016.02.20. 13:15

Ken Blockot leginkább a gymkhana egyik királyaként szokás emlegetni. Az sem kétséges, hogy vérbeli autóbolond, ráadásul egyik-másik gépéhez ragaszkodni is tud. Így volt ez azzal a Mustanggal is, amelyet a Forma-1 háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton is szeretett volna megvenni tőle.

Most azonban egy másik, nem kevésbé híres autóját eladásra kínálja. Ezt a Fiestát használta több gymkhana-videó forgatásakor, valamint ralikrossz- és raliversenyeken is. Tavaly például meg is nyerte vele a Wangarei-ralit. Ennek megfelelően jelen pillanatban erre a célra van felkészítve, kétliteres turbómotorja 350 lóerőt képes leadni. Kisebb módosításokkal azonban 600 lóerőt és 900 newtonméteres nyomatékot is ki lehet belőle csalogatni.

A teljesítményt szekvenciális váltó továbbítja a Sadev összkerékhajtáshoz. A motorvezérlést a Cosworth hangolta, a fékek a Brembótól jönnek, a futómű az M-Sport műhelyének terméke. A hirdetés szerint az autó készen áll a következő versenyére, így ideális lehet egy privát csapat számára.

Olcsónak persze legkevésbé sem lehetne nevezni Block eladósorba került Fiestáját. 250 ezer fontot, azaz mintegy százmillió forintot várnak érte.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.