Példát mutatnak a Daimler vezetői

2016.02.21. 16:34

Komolyan vesz a zéró emissziós bulit a Daimler. A vállalatcsoportnál úgy döntöttek, hogy a vezetők, és magasabb beosztásban dolgozó munkatársak példamutatásból elektromos autóval közlekednek a jövőben. Hiszen hogyan is várhatnák el a vásárlóktól, hogy villanyautók mellett döntsenek, ha a cég képviselői sem azokat használják.

A vállalat szemlélete persze nem volt mindig ilyen. Öt évvel ezelőtt még túl drágának gondolták a villanyautók gyártását, azóta azonban változtak a technológiák és a trendek, és egyre több márka fordul ebbe az irányba. Ma már vannak, akik úgy gondolják, a Daimler által is bevezetett gyakorlatot minden vállalatnak alkalmaznia kellene, ennek ugyanis motiváló ereje lehet a vevők számára.

A Daimler-vezetőknek persze egyáltalán nem kell búslakodniuk, hiszen van miből választani. Tisztán elektromos modellnek ott van például a Mercedes-Benz B osztály vagy a Smart ED, de nyilván a plug-in hibridek is beleférnek majd. Abból viszont akár C 350 e, GLE 500 e 4Matic is rendelkezésre áll. De persze az igazán magas pozícióban dolgozók sem kell, hogy elhanyagolva érezzék magukat.