2016.02.23. 11:43

Nem a Mégane kombi változata a Renault egyetlen újdonsága az idei Genfi Autószalonon: bemutatják a Scenic egyterű következő generációját is.

Látható, hogy a tervezők igyekeztek a Mégane-nal összhangba hozni az egyterű megjelenését. A hűtőmaszk és a fényszórók hasonlóak, ahogy a hátsó kerekek feletti domborítás is. Az autó alapformája és a jellegzetes, megtört övvonal viszont egy épp öt éve bemutatott tanulmányról lehet ismerős. Az R-Space még középső tetőoszlop nélkül, öngyilkos ajtókkal készült – ezeket a szériamodellen láthatóan hagyományos ajtómegoldással váltották ki – de az új Scenicen használt formai ötletek egyértelműen onnan származnak.

Ahogy sejthető is volt, a Scenic műszaki szempontból nagyon közel áll majd a Mégane-hoz. Ugyanúgy a Renault-Nissan moduláris CMF padlólemezére épül, és a motorpaletta is ugyanazokból az 1,2, 1,5 és 1,6 literes négyhengeresekből áll majd. Ennél többet csak a március 1-ei bemutatón árulnak el a típusról a Genfi Autószalonon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.