Legalább negyvenmilliót ért Clarkson pofonja

2016.02.25. 06:26

Úgy néz ki, az ügy, ami egy forgatáson kiosztott fülessel kezdődött, és villámgyorsan a Top Gear és a Clarkson-Hammond-May trió szakításához vezetett, most ér véget. Jeremy Clarkson és a pofont elszenvedő producer Oisin Tymon – persze ügyvédek révén – megegyezett.

Clarkson ma hivatalos közleményben kért bocsánatot Tymontól – ez is a megállapodás része – és úgy tudjuk, legalább 100 ezer font kártérítést is fizet, ami mai árfolyamon nagyjából 40 millió forintnak felel meg. „Szeretnék ismételten elnézést kérni Oisin Tymontól az incidensért, és sajnálatos következményeiért. Ismételten kijelentem, hogy mindez semmiképp sem tekinthető az ő hibájának. Azt is világossá szeretném tenni, hogy mindaz a zaklatás, amelyet azóta elszenvedett, teljes mértékben jogtalanul érte, és nagyon sajnálom, hogy mindezen át kellett mennie. Oisin mindig a Top Gear csapat kreatív tagja volt, és ezúton kívánnok minden jót a további munkájához.” - írja Clarkson.

A megállapodás részletei persze titkosak, csak annyit tudni, hogy Tymon hatszámjegyű összeget kap kártérítésül. A producer ügyvédje azt mondja, kliense az ügyet lezártnak tekinti, hálás a támogatásért, amelyet a közönségtől és a munkatársaitól kapott, és a továbbiakban a munkájára koncentrál a BBC-nél.