2016.02.25. 17:57

A hat éve bemutatott Giulietta egyelőre az Alfa Romeo kínálatának része marad, de kap egy második, kisebb frissítést, amelyet hivatalosan a Genfi Autószalonon mutatnak be.

Annak ellenére, hogy láthatóan nem nyúltak az autó karosszérialemezeihez, de még a műanyag lökhárítók formája sem változott, az Alfa tervezői egy egyszerű ötlettel megoldották, hogy a 2016-os változatot könnyű legyen felismeni. Az alsó légbeömlő-sor egy részét egyszerűen nem fényezik le, az alsó peremének pedig csak a szélei kapnak festést, amitől az autó karaktere szemből jól felismehetően megváltozik. Ezen kívül csak a karakteres háromszög-hűtőrács méhsejt-mintás betétje, a Giuliáéhoz igazított jelvények, a fekete tükörházak és az új küszöbburkoló elemek jelentenek észrevehető különbséget a korábbi példányokhoz képest.

Belül sincs érdemi változás, a kárpit-választékon változtattak, és a fedélzeti Uconnect rendszer szoftverét frissítették, amelyről több internetes közösségi oldal is elérhető. A motorkínálat továbbra is az 1,4 literes turbós Fiat benzinmotor 120, 150 is 170 lóerős változataiból, 1,6 literes 120 lóerős és 2 literes 150 lóerős dízelből, illetve az 1,75 literes turbómotor 240 lóerős változatából áll.

Bár az átsminkelt Giulietta is ott lesz a Genfi Autószalonon, valószínűleg kevés figyelmet kap majd, hisz a Fiat csoport több újdonságot is bemutat az idén, ott lesz például a Maserati Levante, és valószínűleg a Giulia polgári változatai is, amelyekre vagy háromnegyed éve, a brutális QV bemutatása óta várunk.