Kiszivárgott képeken az új Aston Martin DB11

2016.02.29. 13:16

A DB11 műszaki szempontból biztosan komoly változásokat hoz – várhatóan ez lesz az első sportkocsi a márka történetében AMG motorral – viszont ebből az autó külsején nem sok látszik. Úgy néz ki, a bő húszéves DB7 stílus kis igazítással tovább élhet még vagy tíz évet.

A legutüóbbi Bond film, a Spectre számára készített DB10-es után mindenki arra számított, hogy az Aston martin új stílusban folytatja: elhagyják a Ford korszakban kialakított jellegzetes formákat, és új lapot kezdenek formatervezési szempontból is. Nem így lett: a DB11 egy kicsit ugyan más arányokkal és egy-két új ötlettel, de mégiscsak a DB9 stilisztikai utóda. Az orrán a hűtőmaszk ugyan nagyobb lett, és cápaorr-szerűen visszafelé dől, a fényszórók késpenge-formájúak lettek, a tető pedig egészen különválik a karosszéria többi részétől, mintha levehető lenne, de a motorháztető formáitól és a hátsó kerekek feletti domború idomoktól mégis azt érezzük a képek láttán, hogy a britek ragaszkodtak valamiféle folytonossághoz.

A fotók persze nem mondanak sokat az autó műszaki tartalmáról, de úgy tudjuk, itt mutatkozhat be az AMG által gyártott új motor. Ez érdekes módon nem egyezik meg teljesen a Mercedes sportrészlegének egyik, mostanság gyártott motorjával sem: 5,2 literes, azaz kisebb bármelyik, a Mercedes által használt V12-esnél, ugyanakkor állítólag nem lesz gyengébb azoknál, sőt, bőven 600 lóerő feletti teljesítményről hallani.

Néhány napon belül persze többet tudunk majd az autóról, amelyet hivatalosan a Genfi Autószalonon mutatnak be a közönségnek.