Legendás Lamborghiniket idéz az Italdesign tanulmánya

2016.03.05. 16:06

Korábban már megmutatták egy videóban a sziluettjét, de teljes egészében csak Genfben állította ki az Italdesign a GT Zerót. Ez az első olyan tanulmány a világhíres, olasz formatervező vállalatnál, ami azóta készült, hogy az Audi rátette a kezét Giugiaro stúdiójára.

A GT Zeróban három villanymotor felel összesen 483 lóerőért, kettő elöl, egy hátul. A moduláris karbon alapokra épített négyüléses állítólag 500 kilométeres hatótávval bír, ráadásul összkerékhajtásos és mind a négy kerekét kormányozza is. A belseje is tartogat meglepetést: mindent egy hatalmas, központi kijelzőről irányíthatunk. Egyelőre persze ez csak egy formai és műszaki tanulmány, kevés rá az esély, hogy valaha is viszontlássuk. Villanyhajtású tervek pedig már korábban is voltak az olasz cégnél, a szintén tisztán elektromos GEA koncepciót tavaly, ugyancsak Genfben láttuk először.

A narancssárga GT Zerón könnyen fedezhetünk fel lamborghinis vonásokat, de ez nem a véletlen műve: a munkákat Filippo Perini, a Lamborghini korábbi formatervezője irányította. Még az orra a modern Lamborghiniket juttatja eszünk, a hátsó fele inkább a szintén Giugaro által tervezett Espadákat.