Ralipályákra támad az Abarth 124

2016.03.06. 14:37

A Fiat 124 Spider újabb változatával készültek az olaszok a Genfi Autószalonra. Ezúttal az Abarth vette kezelésbe a sportkocsit, és készítette el a jelenlegi legerősebb változatot. Igaz, utcán aligha találkozhatunk majd vele, de a versenypályákat meghódítaná.

Az utcai változathoz hasonlóan 1,4 literes blokkot használnak itt is, azonban a nagyobb turbónak és más, kisebb-nagyobb módosításoknak köszönhetően a 170 lóerő helyett itt már 300 áll rendelkezésre. Ezt a teljesítményt 6500-as percenkénti fordulatnál képes leadni. Míg az alapkivitelhez hatgangos kézi váltó jár, és csak rendelhető a szekvenciális, itt már nem lehetett kérdéses a versenyre kihegyezett szekvenciális sebességváltó alkalmazása.

Súlyadatokat egyelőre nem közöltek a versenyautóról, de vélhetően az utcai gép 1060 kilogrammjánál is könnyebb lesz majd az SE139 kódnevet viselő raliváltozat. Természetesen a nyitható tetőt fixre cserélték, és a futóművet is keményebbre, feszesebbre hangolták. Nem hiányozhat persze a bukócső sem, de azon kívül is több ponton megerősítették a kasznit.

Az Abarth 124 Spider Rally a Nemzetközi Automobil-szövetség R-GT osztály felé támasztott követelményeinek felel meg. 2017-től találkozhatnak majd vele a versenypályákon a rali szerelmesei. Aki pedig inkább pilótaként, belülről élvezné, 150 ezer euróért, azaz mintegy 50 millió forintért teheti ezt meg.