2016.03.07. 06:44

Youngjin Shim és további tizenegy mesterképzésen tanuló diák álmodta meg az autózás jövőjét. A Torinóban működő IED európai formatervező-iskola hallgatóinak munkáját a Genfi Autószalonon láthatta először a nagyközönség.

A Shiwa szó japánul a hajtani, összehajtogatni kifejezésnek felel meg. Nem véletlen a névválasztás, ugyanis a formatervet az origami ihlette. A kaszni maga fémkompozitokból és alumíniumból készült. A különlegességet többek közt az adja, hogy mivel teljesen önvezető járművet álmodtak meg a fiatalok, így lemondhattak a szélvédőről és az oldalablakokról is. Igaz, így azért kérdéses, mennyire érezheti magát kellemesen az utas.

A belteret egyelőre nem igazán mutogatták az egyetemisták. Annyit viszont azért elárultak, hogy két, egymással szemben elhelyezett, kanapészerű ülésen foglalhatunk helyet a Shiwában. Így négy főnek tud helyet biztosítani a különleges autó. A lámpák ledesek, és egy külső OLED kijelző mutatja az akkucsomag töltöttségi szintjét is.

Mivel egy dizájngyakorlatról van szó, így a műszaki részletek nem is igazán lényegesek. Az IED hallgatói nem is nagyon mentek bele a részletekbe. Csupán annyit tudattak a nyilvánossággal, hogy összkerékhajtással és négy villanymotorral szerelték fel tanulmányautójukat.