Meg vannak számlálva a Dacia Duster napjai

2016.03.11. 06:25

A Dacia nem elég nagy hozzá, hogy évente mutasson be újdonságokat, de hamarosan több újdonság is várható a román márkától. Még az idén megújul két típusuk, de a nagy dobás 2017-re marad.

A Renault csoport vezető formatervezője, Laurens van den Acker beszélt a Daciával kapcsolatos tervekről. Eszerint rövidesen három újdonság is várható, ezek közül kettő már az idén ősszel. „Szeptemberben, Párizsban mutatjuk be a Logan és a Sandero felújított változatait.” - mondta van den Acker, de azt is hozzátette, hogy az igazán nagy ugrásnak a Dustert szánják. Ez várhatóan jövőre érkezik – addigra a jelenlegi generáció hét éves lesz, azaz lényegében elérkezik modellciklusa végéhez.

Részleteket egyelőre nem ismerünk, így csak remélhetjük, hogy a Renault tervezői igyekeznek megőrizni valamit a jelenlegi modell kellemes arányaiból és még mindig elég divatosnak tűnő formájából, amelyek az alacsony árral együtt olyan népszerűvé tették a típust. Műszaki szempontból viszont egyértelmű előrelépés várható: a Renault korszerűbb motorjai is megjelenhetnek az új Dusterben, ahogy a nemrég bevezetett Easy-R automata váltó is.