A felhők fölé hajtják az új NSX-et

2016.03.12. 14:59

A Honda általában nem jön zavarba, ha a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutóról van szó. Tavaly már rászabadítottak a hegyre egy NSX-prototípust, és idén sem akarják sokkal alább adni.

Mindez azt jelenti, hogy két vadonatúj NSX-et, és egy négy villanymotorral felszerelt prototípust versenyeztetnek meg idén. Bár leleplezés még nem történt, de a bejelentés már megvolt. A két NSX közül az egyik a sorozatgyártáshoz közeli autók Time Attack 2 Production kategóriájában, a másik pedig a több átalakítást engedélyező Time Attack 1-ben áll rajthoz. A volánhoz a Robinson testvérek, James és Nick ülnek.

A harmadik jármű egyelőre kicsit titokzatos. Annyit tudni, hogy a 2015-ös CR-Z versenygép négy villanymotort is tartalmazó hajtásláncát ültetik át egy új fejlesztésű gépbe. A hírek szerint ezzel az autóval nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint az összetett első helyezést. A feladatot Tetsuya Yamanónak, a japán Super GT sorozat versenyzőjének kellene megoldania.

Az idei egyébként különleges év lesz a Pikes Peak szempontjából. A századik versenyt rendezik meg a legendás helyszínen, méghozzá június 18. és június 26. között.