Még durvább lett a KTM minimálroadstere

2016.03.12. 08:29

A KTM X-Bow kétségkívül mókás gép, nem véletlen, hogy évről évre a Bajnokok Versenyén is meghajtják a különböző szakágak neves pilótái. Az évek során több változat is készült már belőle: az R, az RR és a GT eltérő teljesítményszintet képvisel. Most azonban egy újdonság érkezik a kínálat csúcsára: a Black Edition.

A kétliteres Audi-származék turbómotort ugyan itt is megtartották, abból viszont ezúttal 320 lóerőt sajtoltak ki. Kézi gyorsváltót kapunk hozzá, ezen keresztül jut a teljesítmény a hátsó kerékre. A másik kulcsfontosságú szempont a tervezés során a súlycsökkentés volt. Ezt egy teljes egészében szénszálas karosszériával érték el, de azt nem említik, pontosan mennyit sikerült faragni a kilókból.

Azt viszont már így is tudni, hogy három másodperc körül teljesíti a nulla-száz kilométer per órás sprintet. A végsebesség nem ismert, de egy ilyen jellegű élményautó esetében ez talán nem is tartozik a legfontosabb dolgok közé.

A Black Editionből mindössze tíz darabot terveznek gyártani az osztrákok. Az árat 99 ezer euróra lövik be, erre jönnek még rá az országonként eltérő adók. Minden egyes példányt kézzel szerelnek össze, a vásárlók pedig részt vehetnek egy gyárlátogatáson is.