Feltámad a Dodge Neon

2016.03.15. 10:42

Újra használatba veszi a Dodge Neon elnevezést a Fiat-Chrysler. Az olasz-amerikai vállalat ilyen néven forgalmazza majd Mexikóban az új Fiat Tipót – legalábbis annak szedán változatát már biztosan.

A közép-amerikai ország piacára szánt példányokat Törökországban, a Tofasnál gyártják majd. Ez nem más, mint a Fiat és a török Koc Holding közös vállalkozása. A cég vezetője szerint néhány hónap múlva már meg is indulhatnak az első szállítmányok. Persze nem az első Tofas-gyártású modell lesz a Neon: a RAM ProMaster Cityt – amely tulajdonképpen egy átcímkézett Doblo – 2015-től szállítják az Egyesült Államokba.

A Fiat egyébként a nemrég megtartott Genfi Autószalonon is haknizott a Tipóval. Egy jól kommunikálható és vállalható modellt vezetnek most be, amelynek a megjelenése is vállalható. Ami a motorkínálatot illeti, 1,4-es és 1,6-os szívó benzineseket is találhatunk a listán. Ezeket két Multijet turbódízel egészíti ki.

Az új Tipóból nemcsak szedán, hanem ötajtós és kombi is készül. Azt azonban nem tudni, hogy ezekből is szállítanak-e majd Mexikóba.