Öt év még az e-Skodákig

2016.03.16. 16:04

Miután Genfben megejtették első hibridjük elő-bemutatóját, a Skodának már az első teljesen elektromos autójáról is határozott elképzelései vannak.

A Genfi Autószalonon bemutatott Vision S
A Genfi Autószalonon bemutatott Vision S

A Skoda-főnök Bernhard Maier a brit Autocarnak nyilatkozta, hogy a villanyosításnak nincs alternatívája, úgyhogy ők is beszállnak. Hogy pontosan mikor az egyedül a Volkswagen-csoport új MEB-platformjától függ, aminek fejlesztésében a Skoda is részt vesz. A konszern kimondottan hibrid- és elektromos autóknak szánt padlólemeze a BUDD-E tanulmányban már bemutatkozott, de még kell neki pár év.

A MEB előreláthatólag 2020-2021 környékén lesz tömeggyártásra kész. A Skoda akár már az elején beveheti a modellkínálatába, de egyelőre még nem tiszta, hogy ezt egy teljesen új modellel képzelik el, vagy egy akkoriban frissülő modellben vetik be először. Az viszont már eldőlt, hogy addigra lesz egy egész tisztességes hibridkínálatuk. Hamarosan jön a Vision S szériaváltozata, 2019-re pedig lesz hibridváltozat is a Superb-ből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.