Fantasztikus képeken az NSX gyártása

2016.03.18. 08:30

Nagyon büszke új ohiói üzemére az Acura. A kifejezetten az új NSX számára felhúzott üzemben ugyan csak április végére pörög fel a sorozatgyártás, de – egy adag fotóval körítve – kiadtak egy videót, hogyan készül náluk a tíz év után visszatérő modell.

Az Acura/Honda nem aprózta el, amikor gyártásra alkalmas helyet keresett az NSX-nek. Az ohiói Marysville-ben felépített Performance Manufacturing Center (PMC) kimondottan a sporthibrid számára épült, egy csúcsmodern gyártósor, ahonnan az egész világ NSX-igényét képesek lesznek kielégíteni. A robotok és a mintegy száz alkalmazott munkájával tizennégy óra alatt születik meg itt egy NSX, plusz hat óta munka van az államon belülről hozott V6-os turbómotor összeszerelésében.

A PMC hatékonyságában sokat segít, hogy a Honda tizenkét új szabadalmát teszteli élesben az NSX gyártásakor. Az egyik ilyen, hogy a térváz hegesztésekor a vázat tartó szerkezet a váz forgatásával segíti a hegesztőrobotok munkáját, a futómű motorrögzítési pontjaival kapcsolatban pedig egy teljesen újfajta öntési eljárásról beszél a Honda/Acura.

A 2005 után visszatérő NSX-nek először az amerikai megrendelők örülhetnek. Ők lesznek akik Acuraként akár már április végén megkaphatják az autójukat, míg az első európai NSX-ek leghamarabb ősszel jönnek majd.