Ilyen lesz az új Suzuki Swift?

2016.03.18. 15:24

Egyelőre jobb fenntartással kezelni a képeket, amely a hírek szerint egy kereskedőknek szánt belső tájékoztatóból szivárgott ki az új Suzuki Swiftről. Itt van kívül-belül az alap- és a sportváltozat.

Eredetileg leghamarabb a Párizsi Autószalon idejére tippeltük volna a negyedik generációs Swiftet. Az őszi bemutató még simán elképzelhető, de alaposan meglepte a nemzetközi autós szaksajtót, hogy most itt van minden, ami külső. Az például már akár a képekből kikövetkeztethető, hogy a folytatásban nem lesz háromajtós változat. Most sem fogy jól, ez a rejtett kilincses megoldás pedig nagyon rendben van az ötajtóson. Az alapváltozaton ez tűnik az egyetlen bátor formai húzásnak, a képek szerint merész változást inkább a Sporton látni az óriásira nyitott légbeömlővel az orrán, de nem aprózták el a hátsó diffúzort sem.

Műszakilag már korábbról ismert, hogy a negyedik generáció már a nagyszilárdságú acéllal kevésbé takarékos TECT padlólemezre épül. Alapmotorja az egyliteres háromhengeres szívó benzines lesz, a képen világosban látható Sport pedig egy 1,4 literes, négyhengeres turbómotort kap majd.

Hogy Párizsban tényleg ott lesz-e majd kiderül, mindenesetre jövő nyár előtt aligha indul be a forgalmazása az immár negyedik esztergomi Swiftnek.