A Porsche is kifarol Sarapova mögül

2016.03.19. 12:04

A korábbi világelső orosz teniszező, Marija Sarapova március elején, egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megbukott egy doppingteszten. A szponzorok rekordgyorsasággal hátráltak ki mögüle, ez alól pedig nem jelentett kivételt a Porsche sem.

A német sportkocsigyár mindaddig felfüggeszti a két fél közötti együttműködést, amíg Sarapova ügye nem tisztázódik. Az orosz teniszező korábban a márka nagyköveteként is tevékenykedett, az elmúlt három évben több modellt is népszerűsített. Részt vett többek közt a Boxster Spyder reklámkampányában, és egy egyedi, kimondottan neki készített Panamera GTS-t is használt.

Sarapova egyébként szívgyógyszerek használatával bukott meg a doppingteszten. Állítása szerint panaszai miatt tíz éve szedte már azokat a pirulákat, amelyek január 1-jével váltak tiltottá. Benne ez nem tudatosult, így nem függesztette fel annak szedését.

Míg a Porsche egy óvatosabb utat választott, és kivárásra játszik, addig a TAG Heuer óragyártó már határozottabb döntést hozott. Ők már biztosan nem hosszabbítanak szerződést Sarapovával. A Nike ugyanakkor a Porsche példáját követve kivárja a fejleményeket.