Beárazták a Maserati Levantét

2016.03.19. 10:47

A Maserati a Genfi Autószalonon mutatta be története első hobbiterepjáróját, a régóta várt Levantét. Végül azonban nem sikerült igazán nagyot gurítani vele, az olaszok túl későn ugrottak fel a SUV-vonatra. Azt viszont így is sejthettük, hogy olcsó biztosan nem lesz majd az újdonság.

Most el is árulták, hogy mennyiért lehet hazavinni a Levante egy-egy példányát. A belépőmodellt 72 ezer dollárért, azaz közel húszmillió forintért kaphatják meg a vásárlók, míg a Levante S esetében 11 ezer dolláros felárral kell számolni. Ez utóbbi tehát 23 millió forint körül lesz kapható. Persze ezek az összegek az egyes országokban érvényes adótételek függvényében még változhatnak.

Az alapkivitel egyébként háromliteres, ikerturbós V6-ost kapott, 345 lóerővel, míg az S-kivitelben ugyanez a motor már 424 lóerőt tud. A Levantét a hírek szerint elsősorban a Porsche Cayenne riválisának szánják, árban azonban nem állnak olyan jól ebben a versenyben. A németeknél a 420 lovas Cayenne S is csupán alig egymillió forinttal drágább, mint a Levante indulóára.