75 milliárdból épít új üzemet a Mercedes Kecskeméten

2016.03.22. 17:28

250 millió eurós (75 milliárd forint) beruházással épít új karosszériaüzemet a Mercedes kecskeméti gyárában. A kompaktok világpiaci erősödésére reagálnak.

A fejlesztés a Mercedes-Benz hosszú távú magyarországi terveit bizonyítja - jelentette ki a közleményben Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető elnöke, aki hozzátette, a Mercedes-Benz nemzetközi sikeréhez nagymértékben hozzájárul a kecskeméti gyár a B osztály, a négyajtós CLA coupé és a kombi CLA Shooting Brake gyártásával. A kompaktautó-gyártásban kiemelten fontos kecskeméti gyár számára szerencsésen alakulnak a világpiaci trendek. Januárban 35,9 százalékkal emelkedtek a kompaktautó-eladások az előző év azonos időszakához képest a Mercedesnél, az éves értékesítésük pedig 582 531 volt a kompaktpiacon tavaly, ami 25,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ennek az emelkedésnek szól a németek optimizmusa az új üzemmel kapcsolatban.

Ezzel az újabb 250 millióval a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra (390 milliárd forint) nőnek.