Ezért nem bambulunk a kamionban

2016.03.22. 13:14

Szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúszta mindenki, akár végzetes kimenetelű is lehetett volna a baleset, ha a kamionsofőr nem cselekszik helyesen az utolsó pillanatban. Így csak az anyagi kár lett jelentős.

Ausztráliában történt az eset néhány napja, de történhetett volna szinte bárhol másutt is, annyira jellemző az ilyesmi a forgalmasabb autópálya-hálózatokon. A forgalom váratlanul feltorlódik, így nagy tempóról kell hirtelen lassítani, és valaki egyszerűen nem kapcsol időben. Itt épp egy nyergesvontató sofőrje követett el hibát: mire észrevette az előtte álló autókat, már nem tudta állóra fékezni az úthengert szállító szerelvényt – szerencsére volt helye oldalra rántani a járművet, így csak odébb lökött néhány autót. A legrosszabbul állítólag azok jártak, akik a hirtelen manővert végrehajtó kamion hátuljának ütköztek egy Toyota pickuppal, de a videó feltöltője szerint ők is megúszták néhány karcolással.

Annál, ami történt, egy fokkal ijesztőbb az, ami történhetett volna: egy ilyen lendülettel érkező nehéz jármű akár tucatnyi autót gyűrhetett volna fém zsebkedőgombóccá, mielőtt megáll, ha a sofőr egy picit lassabban reagál.